گوشی موبایل ناتینگ فون 1 که به تازگی عرضه شده آغازگر یک تحول جدید در عرصه گوشیهای هوشمند است که توانسته تمام توجهات را به خود جلب کند. این گوشی که چیزی فراتر از گوشی موبایل است از یک طراحی منحصر بفرد برخوردار است که نمونهی مشابه آن تا به حال در دنیای گوشیهای مشاهده نشده بود. این در حالی است که اکثر گوشیهای بالارده و پرچمداری که از برندهای شناخته شده مشاهده کردیم از طراحی مشابهی پیروی میکنند.
گوشی موبایل Nothing Phone 1 از یک نورپردازی به خصوصی برخوردار است که از آن به نام Glyph Interface یاد میشود. در ادامه به بررسی بیشتر این گوشی پیشرفته خواهیم پرداخت، با ما همراه باشید.
ساختار و طراحی متفاوت و چشمگیر
در واقع میتوان گفت بخشی از طراحی Nothing Phone 1 تا حدودی شبیه به iPhone 12 است. با توجه به فریم فلزیِ صاف کنارهها و بدنهی این گوشی، لبههای گِرد، پنل پشتی و جلوی بدون خمیدگی آن و همچنین جایگاه دوربینهای دوگانهی آن چنین نتیجهای میتوان گرفت. اما عامل تمایز اصلی و ویژهی این گوشی در طراحی پنل پشتی این گوشی است که از فناوری Glyph Interface استفاده شده است. اما جای هیچ گونه نگرانی برای در دست نگه داشتن این گوشی وجود ندارد، زیرا لبههای فریم آلومینیومی آن به شکل ظریفی گِرد ساخته شده تا کنترل آن در دست راحت باشد. علاوه بر این کنارههای گوشی صاف و تخت است.
این گوشی با 193 گرم وزن حمل آسانی دارد، گوشی در ابعاد 159.2 × 75.8 × 8.3 میلیمتر ساخته شده است.
دکمه پاور این گوشی روی لبهی سمت راست بدنهی کناری آن جای گرفته، همچنین دو دکمهی کنترل حجم صدای بزرگ نیز در سمت چپ قرار دارند. گوشی ناتینگ فون 1 با پشتیبانی از استاندارد IP53 از مقاومت خوبی در برابر قطرات آب و گرد و خاک برخوردار است و گوشی موبایل ضد آب می باشد. این قابلیت امکانی را در این گوشی فراهم کرده که از ورود گرد و خاک به داخل پنل پشتی شیشهای شفاف این گوشی جلوگیری شود.
صفحه نمایش HDR10+ 120 هرتزی
در گوشی موبایل Nothing Phone 1 یک نمایشگر 6.55 اینچی با رزولوشن +Full HD بهکارر فته که از یک پنل OLED بهرهمند است. همچنین این نمایشگر از نرخ تازه سازی 120 هرتز پشتیبانی میکند که با قابلیت +HDR10 نیز سازگار است و توانایی پشتیبانی از طیف رنگ 10 بیت را هم داراست. در اطراف این نمایشگر، حاشیههای نه چندان باریکی دیده میشود که میتوان گفت در کنارههای گوشی به یک اندازه هستند. البته در نظر داشته باشید که کاهش ضخامت حاشیههای صفحه نمایش ممکن است کمی اذیت کننده باشد.
دوربین سلفی در پانچ هول بالای سمت چپ نمایشگر جای گرفته علاوه بر آن سنسور تشخیص اثر انگشت اپتیکال هم در قسمت پایینی گوشی یعنی در نزدیکی لبه جای گرفته که در زیر نمایشگر است. برخلاف برتریهای فنی که پنلهای OLED دارند اما هنوز تکلیف نمایشگر همیشه روشن در این گوشی موبایل Nothing Phone مشخص نیست.
اما وقتی که نمایشگر Nothing Phone در حالت خاموش باشد، یک حلقهی کم نور همچنان روی نمایشگر نمایش داده میشود که جای قرارگیری سنسور اثر انگشت را نشان میدهد. در نظر داشته باشید که برای فعالیت این سنسور نیازی به روشن کردن نمایشگر نیست.
نمایشگر گوشی موبایل ناتینگ فون 1 با برخورداری از رزولوشن +Full HD تصاویر بسیار شارپ و واضحی نمایش میدهد. علاوه بر این نیز روشنایی آن را میتواند تا 500 نیت نیز افزایش پیدا کند. با این وجود بالاترین حد روشنایی این صفحه نمایش 1200 نیت است.
استفاده از فناوری OLED تصاویر را کاملاً زنده به نمایش میگذارد. علاوه بر این نیز دو حالت تنظیم رنگ در Nothing Phone 1 وجود دارد که شامل Alive (حالت پیشفرض) و Standard است. در حالت استاندارد، رنگها شدت کمتری داشته و طبیعیتر به نظر میرسند اما حالت Alive تصاویر و محتویات را با جذابیت بیشتری دارد.
نرخ واکنش به لمسِ 240 هرتزی نرخ نوسازی در کنار نرخ تازه سازی 120 هرتز عملکرد خوبی را در مولتی تسکینگ با این رابط کاربری و همینطور تجربههای پرمصرفتر بازیهای ویدئویی ارائه میدهد و قطعاً ظاهر آن برای شما حس رضایت بخشی دارد. البته در نظر داشته باشید که نرخ نوسازی تصویر کاملاً پویا است به این معنی که متناسب با عملکرد به صورت خودکار افزایش یا کاهش مییابد. نرخ تازه سازی پویا به افزایش بازدهی مصرف باتری گوشی کمک بسیاری میکند.
فناوری Glyph Interface
Glyph مجموعهای از 900 چراغ LED سفید را شامل میشود که در پشت گوشی و با پیکربندی مشخصی جای گرفتهاند، همگی این LEDها مانند یک چراغ اعلان عمل میکنند. این LEDها مانند نوارهای نوری در اجزای مختلف پنل پشتی بدنهی این گوشی پخش شدهاند. محل شارژ بیسیم و ماژول دوربین در اطراف این چراغها قرار دارند. علاوه بر این، دو نوار LED به صورت جداگانه، یکی به شکل اریب در گوشه بالای سمت راست پنل، و یکی هم در راستای درگاه USB-C دیده میشود.
چراغهای LED هر یک از این اجزا، میتواند به صورت جداگانه و مستقل از بقیهی LEDها فعالیت میکنند. این ویژگی جدید موجب وجه تمایز Nothing Phone 1 شده که تا کنون در هیچ گوشی دیگری به این شکل دیده نشده بود.
با ورود به منوی تنظیمات میتوانید وارد تنظیمات Glyph شده و عملکرد LEDها را تغییر دهید؛ تغییراتی نظیر زمان فعالیت و موارد واکنش. البته در نظر داشته باشید که کارایی رابط Glyph فراتر از این است.
برای شما این امکان وجود دارد که الگوهای نوری مختلفی برای مخاطبین بهخصوصیتان در دفتر تلفن خود ایجاد کنید یا بخواهید این الگوی LEDها را با صداهای زنگ هماهنگ کنید. بنابراین رابط از قابلیت شخصیسازی برخوردار است و متناسب با الگوهای جالبی که ارائه داده فضا را بیشتر به سمت توسعه سوق داده است.
سخت افزار متناسب با عملکرد ناتینگ فون 1
شرکت ناتینگ در طراحی و ساخت قسمتهای سخت افزاری این گوشی از یک نسخهی تقویت شده از چیپست نسل هفتمیشرکت Qualcomm یعنی Snapdragon 778G+ استفاده کرده است. مضاف بر آن پشتیبانی از شارژ بیسیم 15 وات و شارژ معکوس نیز از دیگر قابلیتهای آن است. این گوشی با برخورداری از این چیپست، قدرت عملکردی گوشی را متناسب با مصرف کاربران نگه داشته است، این گوشی به خوبی میتواند تمامی کارهای مولتی تسکینگ را در حالت split Screen اجرا کرده و بازیها را نیز سریع و روان اجرا کند. اما در حالت کلی عملکرد سخت افزاری گوشی موبایل ناتینگ فون خوب است با این وجود تنها با گذر زمان متوجه ضعف عملکردی و باگهای ساختاری سخت افزار خواهیم شد زیرا این گوشی به تازگی عرضه شده و نماینده نسل خود است.
این گوشی در نسخههای متفاوتی از رم و حافظه داخلی عرضه میشود؛ مثلاً با رم 8 و 12 گیگابایت و حافظه داخلی 128 و 256 گیگابایت عرضه شده است.
نرم افرار Nothing Phone 1
ناتینگ این امکان را برای کاربران خود فراهم کرده تا بتوانند به صورت سفارشی از رابط کاربری اندروید بهره ببرند. اما رابط کاربری اختصاصی ناتینگ، Noting OS، است که امکان شخصی سازی بسیاری را در اجزای مختلف منوها، و ویجتها و برنامهها برای کاربران فراهم کرده است. اما با این حال تا حدودی نزدیک به اندروید خام است.
رابط کاربری Nothing OS در طبقه بندی رابط کاربری شرکتهایی نظیر موتورولا و گوگل قرار میگیرد که البته تغییرات و تنظیمات مختص خود را دارد که نشاندهنده وجه تمایز آن با اندروید است.
تنظیمات این گوشی به صورت اختصاصی شمایل ویژهای دارد؛ مثلاً پوشهها به شکل بزرگ به صورت 2×2 در صفحهی خانگی قرار میگیرند و همچنین ویجتهای اختصاصی برای دسترسی به تنظیمات فوری در این گوشی موجود است که میتواند برای فعال یا غیرفعال کردن اتصالات استفاده شود.
Nothing Phone 1 اعلام کرده که این گوشی میتواند تا 3 سال تمام آپدیتهای اصلی و بزرگ اندروید و همچنین تا 4 سال پچهای امنیتی را دریافت کند. فقط امیدواریم در آپدیتهای بعدی، بهینه سازی بیشتری در منابع صورت بگیرد تا در قدرت و عملکرد این گوشی بیشتر تاثیرگذار باشد.
عکاسی با دوربین Noting phone 1
گوشی موبایل Nothing Phone 1 در پنل پشتی خود، از دو سنسور 50 مگاپیکسلی برخوردار است، علاوه بر آن نیز در پنل جلوی خود یک سنسور 16 مگاپیکسلی را به عنوان دوربین سلفی در طراحی خود جا داده است. دوربین اصلی این گوشی با پشتیبانی از سنسور Sony IMX766 از قابلیت OIS یا لرزشگیر اپتیکال نیز برخوردار گشته است.
بسیاری از برندهای معتبر نیز در گوشیهای شناخته شده خود از این سنسور در ساخت دوربینهایشان استفاده کردهاند نظیر گوشی پرچمدار Xiaomi 12 تا گوشی میانردهی OnePlus Nord 2. علاوه بر این یک سنسور 50 مگاپیکسلی دیگر در این گوشی وجود دارد که از Samsung JN1 پشتیبانی میکند که عملکرد دوربین فوق عریض را نیز داراست.
دوربین این گوشی در نور روز به خوبی عکسهای واضح با رنگهای جذاب با جرئیات بالا ثبت میکند.
علاوه بر این در حین عکاسی از سوژههای بسیار نزدیک، سطح بسیار خوبی از بوکه (تاری پس زمینه) به وجود میآید که نسبت به حالت اختصاصی خود این گوشی برای عکاسی ماکرو، به مراتب عملکرد بهتری دارد. این گوشی دوربین ماکرو را به صورت اختصاصی ندارد و برای ثبت تصاویر کلوزاپ از اولترا واید استفاده میکند.
میتوان گفت دوربین اولترا واید با کاهش بصری جزئی مواجه است که البته بیشتر این دوربینها این ویژگی را دارند. تصاویر نیز با ارائه جزئیات کمتر و کنتراست ضعیفتر رؤیت می شوند، با این وجود تیره بودن رنگها طبیعی هستند. علاوه بر این دوربین اولترا واید این گوشی به خوبی میتواند تا حداکثر 114 درجه زاویه را پوشش دهد. این دوربین درحالت Night Mode نیز عکسهای خوبی ثبت میکند، همچنین استفاده از رابط Glyph به جای فلاش LED این گوشی، منبع نوری ملایم و البته سردتری در اختیار کاربر قرار میدهد. اما بهتر است برای سوژههای دور از فلش گوشی استفاده شود، زیرا این LEDها زمانی که سوژه نزدیک باشد عملکرد خوبی دارند.
باتری و شارژ دهی گوشی ناتینگ
باتری 4500 میلی آمپر ساعتی این گوشی در زیر پنل پشتی شفاف Nothing Phone آن قرار دارد. حجمِ این باتری چندان مسحور کننده نیست، همچنین چیپست به کار رفته در این گوشی نیز چندان باتری را خالی نمیکند به همین دلیل نیز ما از همان ابتدا انتظار چندان زیادی از شارژدهی این گوشی نخواهیم داشت.
البته در بررسیهای +Snapdragon 778G مشخص شده که مدیریت منابع و مصرف باتری یکی از نقطه ضعفهای بزرگ این گوشی است. اگرچه گفته شده که این گوشی میتواند با یادگیری الگوهای استفادهی کاربر خود، مدیریت انرژی و بهینه سازی خوبی ارائه دهد، اما شارژدهی پایه این گوشی به طور کلی چندان تعریفی ندارد.
سازندگان ناتینگ فون 1 مدعی هستند که این گوشی میتواند تا 18 ساعت پس از هر بار شارژ دوام بیاورد. اما بررسیهای دیگری هم هست که نشان داده که به طور مداوم میتوان حدود 5 ساعت با آن کار کرد که البته این حداقل میزانی است که میتوان از یک گوشی نه چندان ارزان مثل Phone 1 انتظار داشت.
در حالت کلی اگر کارهای سنگینی انجام نمیدهید؛ مانند بازی، و فقط درگیر کارهای سبک و روزمرهی خود هستید، میتوانید امیدوار باشید تا این گوشی با یک بار شارژ از صبح تا شب شما را همراهی کند. اما با بازی در حین روز، تماشای فیلم و استفاده مداوم از اینترنت قطعا به روزی دو بار شارژ نیاز پیدا میکنید. با این حساب این گوشی پیشرفته از نظر باتری، همه چیز را در یک حد متوسط و معمولی نگه داشته و قابلیت چندان شگفت آوری در این بخش نمیتوان مشاهده کرد.
جمع بندی
به طور کلی، تمام جذابیت Nothing Phone 1 در طراحی و شکل ظاهری آن خلاصه میشود که سعی داشته تا جای ممکن متمایز و شاخص باشد. همچنین، تمام نوآوریها و خلاقیتهای تیم سازنده نیز روی رابط Glyph متمرکز شده که از ۹۰۰ LED تشکیل شده است.
گوشی موبایل ناتینگ Phone 1 تا حدودی سعی کرده با استفاده از سازوکارهای مختلف، حس تعامل با رابط Glyph را در کاربران برانگیزاند. با این وجود این یک رابط کاربری جدید است که تا کنون کسی تجربه کار با آن را نداشته است. چیزی که ممکن است در تلاش اول چندان با استقبال مواجه نشود اما قطعاً با صرف زمان بیشتر و توسعه و گسترش آن، جذابیتهای بیشتری ایجاد خواهد کرد و کاربران را با جنبههای دیگر نیز آشنا خواهد کرد.
دیگر ویژگیهای Nothing Phone 1 شامل مواردی است که در دیگر گوشیهایی که در این رنج قیمت و حتی پایینتر از آن قرار دارند نیز میتوان انتظار داشت. به عنوان مثال، نمایشگر 6.55 اینچی از نوع پنل OLED و نرخ تازه سازی 120 هرتز نمونهای از نمایشگرهایی است که در سامسونگ و شیائومی نیز دیده میشود.
دوربینهای این گوشی نیز در چنین وضعیتی قرار دارند؛ دو سنسور 50 مگاپیکسلی که یکی به عنوان دوربین اصلی و دیگری به عنوان دوربین فوق عریض به کار میرود. البته ما امید داشتیم که باتری بهتری در این گوشی جای بگیرد تا بتواند بهتر عمل کند و شارژدهی بیشتری داشته باشد.